Barra

Сайт міста Бровари

UnsplashШоколад в Росії за дев’ять років подорожчав у два рази, свідчать дані Росстата. Однак періодично дозволяти собі цей десерт все ж варто. Віддати перевагу варто горькому кондитерського виробу.

Чим воно відрізняється від молочного та користь, яку приносить організму — в матеріалі NEWS.ru. Натуральним шоколадом вважається гіркий, вміст какао-бобів в якому становить 70-75%.

У такому продукті є велика кількість триптофану — амінокислоти, яка синтезується в організмі людини і піднімає настрій. Про це в розмові з NEWS.ru заявила дієтолог Світлана Тітова.

Гіркий шоколад містить вітаміни А, Е, РР, а також групи В. Вони володіють антиоксидантними властивостями і сприяють збереженню молодості людини, пояснила фахівець. Регулярне помірне споживання даного кондитерського виробу (два-три шматочки на день) призводить до розгладженню зморшок.

Крім іншого, в какао-бобах міститься калій, кальцій і магній. Ці речовини позитивно впливають на центральну нервову систему, викликають спокій і відчуття щастя, зазначає Титова.Що стосується молочного і білого шоколаду, то його фахівець рекомендує вживати скоріше як виключення, в першій половині дня.

Ці ласощі теж містять корисні какао-боби, однак в меншій кількості. Зате в них часто додають різні топінги, наприклад, карамель і пластівці. Вони несуть додаткову калорійну навантаження на організм.

Крім того, молочний шоколад зазвичай містить підсилювачі смаку та ароматизатори. З-за цього людина не може насититися маленькою порцією продукту і часто з’їдає його у великій кількості.Молочний та білий шоколад викликає свого роду звикання.

У людини, яка їсть його регулярно, притупляються смакові рецептори. І в подальшому гіркий шоколад йому буде здаватися позбавленою смаку. Варто також відзначити, що, якщо включити молочний шоколад в щоденний раціон, то можна зіткнутися з різними висипаннями на шкірі, — сказала Світлана Тітова.

Гіркий шоколад сприяє не тільки поліпшенню настрою, але і схудненню. Какао-боби знижують вміст поганого холестерину (низької щільності) і стимулюють вироблення гарного (високої щільності). Це призводить до очищення судин.

Про це в розмові з NEWS.ru заявила фахівець з оздоровлення Ольга Бурлакова.Із-за зниження в організмі поганого холестерину кров починає циркулювати швидше.

Це дозволяє клітинам краще харчуватися — у них відпадає необхідність накопичувати жировий запас на випадок голоду. Вироблення гарного холестерину, яка відбувається завдяки гіркому шоколаду, також вкрай важлива. Вона призводить до збільшення кількості жовчі в організмі, що допомагає вкрай швидко знизити вагу.

Цей секрет відповідає за метаболізм організму. Зокрема, за рахунок жовчі їжа краще перетравлюється, — пояснила Ольга Бурлакова.При цьому корисною є і шоколадна дієта, яка передбачає споживання приблизно 100 грамів гіркого кондитерського виробу в день і рясне пиття (близько 1,5 літра в день).

Росіяни п’ють мало води, і збільшення її кількості в раціоні завжди веде до схуднення. Адже найчастіше організм запасає жирові клітини саме через нестачу рідини, — пояснила Бурлакова.Однак сідати на шоколадну дієту можна тільки тим людям, у яких немає будь-яких загострень у стані здоров’я, зазначає фахівець.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.