Barra

Сайт міста Бровари

😢 Проблема: навіть на одному дереві плоди дозрівають з різною швидкістю. Досвідчений фермер може відрізнити стиглість по запаху, але він не буде ходити і обнюхувати кожне дерево. 😎 Рішення: електронний ніс.

Це комбінація датчиків для моніторингу летких органічних сполук — комбінацій спиртів, складних ефірів, кетонів та альдегідів, які виділяють фрукти під час дозрівання. Датчики «винюхують» дозрілі плоди, і цілком успішно — система показує ефективність 98% на персиках.👨🔬 Хто: Серхіо Луїс Стеван-молодший і його колеги з Федерального технологічного університету в Парані і державного університету Понта-Гросса, Бразилія.
Підписуйтесь на наш канал, щоб читати новини з майбутнього!

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.